Boek ons

Berthold geeft antwoord: bazige vriend(in)

01-09-2015

In deze video geeft Berthold Gunster antwoord op de vraag: hoe denk ik mijn bazige vriend(in) om? Het draait in relaties allemaal om machtsverhoudingen en blijkbaar laat jij iemand de baas over jou spelen. Onderzoek eens waarom.

Sommige vragen over omdenken worden ons nogal vaak gesteld. Dus leek het ons een goed idee om op die vragen eens uitgebreid antwoord te geven in de vorm van een filmpje. Alle filmpjes uit de reeks Berthold geeft antwoord vind je hier.

4 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Berthold Gunster
01-09-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
M
Marco
16-09-2015
Heb met mn jongere broer iets vergelijkbaars, we bellen elkaar eigenlijk nooit, maar we verwijten elkaar dat we nooit bellen. Goede om eens te achterhalen wat het achterliggende verlangen dan is ;)
P
Peter Folkertsma
03-09-2015
Leuk filmpje, ik vind alleen de conclusie kort door de bocht. Ligt de oplossing niet in de oorzaak van wat maakt waarom je de angst van verlaten ervaart?! En nog belangrijker hoe wordt die oorzaak je helder en hoe kun je hier mee omgaan in de toekomst? Maar ik kan me zomaar voorstellen dat daar bij Omdenken trainingen voor zijn ingericht :-) Overigens duidelijke website en veel interactieve content!

Hartelijke groet,

Peter Folkertsma
P
Redactie Omdenken
04-09-2015
Dank je wel voor jouw leuke bericht en toevoeging Peter. Je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat wanneer je keer op keer in dit patroon terechtkomt, je wellicht moet gaan zoeken naar de oorzaak van die angst. Maar dat is niet echt iets waar het omdenken zich op richt. Je zou dan weleens tot de conclusie kunnen komen dat jij een probleem hebt dat opgelost moet worden. En dat is echt iets anders dan omdenken en komt dus ook niet in onze trainingen aan bod.
V
Vin
02-09-2015
Wat ik mij dan wel afvraag; wanneer zeg je dan NEE, ik doe dit/dat niet wat je goed recht is, en wanneer ben je wel weer héél egocentrisch?