Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Zo ontstond de naam Daft Punk

28-04-2022 2 minuten leestijd

Wie?

Daft Punk, een duo dat door menig criticus wordt bestempelt als een van de meest invloedrijke acts in de dance muziek ooit, is óók nog eens nietsvermoedend eigenaar van een prachtig Omdenkvoorbeeld. Eentje die waarschijnlijk niet eens echt veel mensen kennen omdat deze zijn origine vindt ergens begin de jaren ’90 van de vorige eeuw.

In den beginne was er...

Het begon allemaal op een school in Parijs, waar de jongens elkaar hebben leren kennen. Daar begonnen ze een band genaamd Darlin’. Echter heeft deze band niet heel lang het levenslicht gezien, want na slechts 6 maanden, 4 nummers, 2 optredens en een aantal slechte reviews verder besloten ze toch maar te stoppen met Darlin’.

Het iconische duo kon alleen het maken van muziek niet loslaten en na wat experimenten met drumcomputers en synthesizers besloten ze toch maar weer verder te gaan, alleen dit moest natuurlijk wel onder een andere naam.

En toen?

Ze besloten nog een keer terug te kijken naar hun tijd als Darlin’, specifiek naar één slechte review die ze ooit kregen van Dave Jennings in het blad Melody Maker, waarin ze werden omschreven als “a daft punky trash”. Heel lang hoefden de twee hier niet over na te denken. Ze namen de naam ‘Daft Punk’ en de rest is geschiedenis!

Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden