Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: zwijnenstal

24-11-2016

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen. En soms is het niets meer dan de mogelijkheden zien in een groepje scholieren die van jouw bus een zwijnenstal gemaakt hebben.

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Cindy Schade stuurde ons laatst een mail met een mooi voorbeeld:

Een aantal weken geleden gingen onze havo 3 klassen een dagje weg naar Lille. Een fantastische dag, maar de bus werd als een zwijnenstal achtergelaten. Drie leerlingen (die zelf de meeste rommel geproduceerd hadden) kregen de taak om excuses aan te gaan bieden bij de busmaatschappij. En wij zeggen niet alleen sorry, wij doen ook sorry; dus ze gingen er een ochtend bussen schoonmaken. Vervolgens hebben ze die bussen met zoveel enthousiasme staan schoonmaken dat het busbedrijf de leerlingen een bijbaantje aanbood. Één van de leerlingen heeft ook daadwerkelijk gesolliciteerd. Van een heel negatieve ervaring voor de busmaatschappij hebben we het op deze manier omgezet naar een positieve ervaring voor alle partijen!

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Nelleke Poorthuis
24-11-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden