Boek ons

Alledaags omdenken: volle mond

06-02-2015

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Annelies Barnhoorn Steenvoorden:

Elke ochtend is het bij mij, net als bij iedereen met kinderen, een gedoe om iedereen op tijd de deur uit te krijgen. Ik heb twee schatten van jongens, 9 en 12 jaar, maar klétsen dat ze kunnen. En eten... ho maar. De boterhammen moeten altijd op het laatste moment naar binnen gepropt worden. 

Ik besloot om te denken en heb een regel bedacht alléén voor tijdens het ontbijt. Praten met een volle mond is verplicht. Je mág niet met een lege mond praten. Ze keken mij even raar aan, maar gingen grinnikend akkoord. Het is uiteraard géén gehoor aan tafel, dat heb ik er wel voor over want iedereen is wel op tijd klaar met eten!

Foto: Frans Schouwenburg

Licentie: CC BY-NC 2.0

06-02-2015
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden