Boek ons

Alledaags omdenken: verstoppertje

19-06-2018 2 minuten leestijd

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen. En soms kom je er ineens achter dat je door iets op een andere manier aan te pakken, je een fantastisch resultaat kunt krijgen. 

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Dat geldt ook voor Hannelore, die ons onderstaande anekdote stuurde.

"Vandaag een heerlijk voorbeeld van omdenken in de praktijk gebracht. We waren in het speeltuintje in onze straat met onze kinderen verstoppertje aan het spelen. Maar ja... Aan alle leuke dingen komt een eind dus toen papa ging tellen rende ik met onze kinderen van 6 en 3 naar een geweldige verstopplek: ons eigen huis. "Papa vindt ons nooit zo" lachte de oudste. Maar papa Nico zat in het complot! Nog nooit ging het naar binnen gaan zo soepel."

Foto door Zosia Korcz via Unsplash

Foto door Zosia Korcz via Unsplash

Meer alledaags omdenken

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek 'Alledaags Omdenken' vind je hier.

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Sabine Sterk
19-06-2018

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.