Boek ons

Alledaags omdenken: t-shirt

18-12-2014

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

t-shirtMaar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Katalijn Ritsema van Eck:

Bij t-shirts met een strakke boord schopt mijn zoontje van vijf altijd drama bij het uittrekken. Hij gaat huilen en roept dat shirt te klein is en dat het pijn doet aan zijn oren. Laatst deed ik het anders. Ik zei: "oh, nee, Gijs! Nu zie ik het ineens! Dit shirt is zo krap dat het niet over je hoofd past! Arme jongen, nu moet je de rest van je leven met dit shirt aan lopen." Gijs begint te giechelen. "Echt niet!" roept hij. Al giechelend sjort hij aan het shirt tot het uit is.

18-12-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden