Boek ons

Alledaags omdenken: smoothies

15-02-2017

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan je op tijd beseffen dat je in een situatie zit waarin je zou kunnen omdenken. En het dan gewoon te doen en te durven.

Het meeste Omdenken gebeurt namelijk in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Heiko had een probleem met zijn aardbeien:

Ter gelegenheid van een gezamenlijke verjaardag met een collega, besloten we om te trakteren op aardbeien met slagroom. Twee dagen voordat het zover was liep ik tegen een mooie aanbieding aan: mooie aardbeien voor weinig geld. Maar toen ik thuis de aardbeien aan het schoonmaken was bleken ze al snel te zacht en 'roze' te worden. De smaak was verder prima maar op de dag zelf waren ze eigenlijk niet meer om aan te zien.

Toevallig verzorgden een aantal leerlingen die dag de schoolcatering met soep, broodjes en jawel... smoothies! Ik deed het genereuze aanbod om mijn aardbeien hiervoor op te offeren. De rest van de kosten (voor yoghurt en ander fruit) namen wij voor onze rekening. De smoothies boden we dan gratis aan voor onze verjaardag. Zowel de collega's en de leerlingen vonden het een heerlijke traktatie, de leukste ooit zelfs! De slagroom kon er gewoon bovenop. 

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Foto: Kamil Porembi?ski

Licentie: CC BY-SA 2.0

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Guido Hoogeboom
15-02-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.