zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: slagboom

02-07-2023

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen.

In het klein

Maar net zo vaak gebeurt omdenken in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Jullie sturen ons vaak omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben op de manier waarop je naar problemen kijkt.

Alledaags omdenken slagboom kleiner

Gratis parkeren

Kirsten stuurde ons het volgende omdenkverhaal:

Aan de ondergrondse parkeergarage van de Albert Heijn in Beveren (België) hangt een leuk zomers bordje dat het een maand gratis parkeren is. Leuk, fijn, word je als bezoeker vrolijk van, toch?

De bediende aan de kassa vertelde het achterliggende verhaal: een boze chauffeur weigerde het parkeergeld (€ 10) te betalen en reed de slagboom af. Het zal een tijdje duren voor de nieuwe slagboom er is…

Meer alledaags omdenken?

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Nelleke Poorthuis
02-07-2023
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden