zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: rust plannen

18-09-2017

Omdenken kan groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen. En soms is het niets meer dan je focus verschuiven van wat je niet wilt naar dat wat je wél wilt.

In het klein

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Eric Rothermel 23788

Focussen

Zo mailde Bernise ons het volgende:

Ik heb altijd problemen gehad met het maken van een planning. Het geeft me heel veel stress, kost me veel tijd en energie en uiteindelijk heb ik of teveel tijd over of een heleboel tijd tekort. En het lukt me vrijwel nooit om me eraan te houden. Onlangs zei mijn vader: 'Wat dacht je ervan om een rustschema in plaats van een werkschema te maken?' 

Sindsdien krijg ik veel meer gedaan, geniet ik van elke dag en ga ik veel minder over mijn grenzen heen. Nu plan ik niet zozeer mijn werkzaamheden maar mijn rustmomenten in. Dat verschuift mijn focus van het werk dat ik moet doen (oh help!) naar de rust die ik mag nemen (oh yes!). Dat geeft energie om het werk dat moet gebeuren aan te pakken en echt te genieten en ontspannen als ik een rustmoment heb. Ik vraag mezelf niet meer: hoeveel werk moet er nog gebeuren? Maar: hoeveel rust heb ik nodig om mijn werk te kunnen doen en de dag goed door te komen? Werken vanuit rust, dat geeft me energie.

Meer alledaags omdenken?

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Foto: Eric Rothermel via Unsplash.

Nelleke Poorthuis
18-09-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Sta nooit toe dat iemand voor jou een prioriteit is, terwijl jij voor diegene slechts een optie bent.