zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: rapport

04-03-2014
Alledaags Omdenken 01

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Maar het meeste omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder een mooi voorbeeld van alledaags omdenken van Erwin:

Onlangs kreeg mijn dochter van zeven haar rapport mee naar huis. Doordat haar inzet wel eens te wensen overlaat, hebben we al een paar gesprekken met de juf gehad. Mijn ex stuurde mij foto's van het rapport, met de tekst "Er staan zelfs onvoldoendes bij!!!" Hierop reageerde ik: "Ach, ik ben eigenlijk heel tevreden. De problemen met inzet zijn bekend. En op rekenen en teksten stellen heeft ze gewoon wat extra ondersteuning van ons nodig. Maar kijk eens hoe dit rapport inzicht geeft in haar persoonlijke voorkeuren en kwaliteiten. Ze scoort goed op Engels, ook met inzet, en ze kan lezen als de beste. Op de expressieve en creatieve vakken scoort ze prima en toont ze inzet en ook haar keynote-presentaties krijgen lof van de juf. Dat zijn kwaliteiten waar ze ver mee kan komen." De volgende morgen heb ik mijn dochter uitgebreid verteld hoe trots ik op haar ben.

04-03-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden