zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: mieren

08-07-2020

Omdenken kan groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht en levens veranderen. En soms is het niets meer dan een simpele manier om mieren buiten te houden.

In het klein

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Maria Teneva Vf4 O1 Owt Pnk Unsplash

foto: Maria Teneva via Unsplash

Een uur later was er geen mier meer te vinden in de keuken.

Zo stuurde Kim ons het volgende:

Mieren verhaal. We hadden mieren. Heeeeel veeel mieren. In de keuken. Op de fruitschaal, in de afwasmachine, overal. Ik zoog ze op met de stofzuigen, spoelde ze weg, blokkeerde hun looproute met afwasmiddel en nootmuskaat. Ze kwamen van buiten. Onder het keuken raam was hun hol. Vergiftigen wilde ik ze niet. Koffie drap op het nest en vervolgens water er overheen hielp ook niet. Elke ochtend was het weer raak. Tot ik op een morgen beneden kwam en er weer 30 mieren een gat geknaagd hadden in een peer. Ipv ze af te spoelen, weg te zuigen enz heb ik de peer opgetild en in de voortuin gelegd, boven op hun hol. Een uur later was er geen mier meer te vinden in de keuken. Ze aten samen de peer op. Drie dagen later was de peer bijna helemaal verdwenen. Een donkerbruine banaan heb ik er naast gelegd. Die vonden ze ook heerlijk. Nu krijgen ze elke paar dagen nieuw fruit en hoeven ze niet meer naar binnen te komen. Iedereen blij! Geen mier meer in onze keuken. Ik kan zelfs het raam open laten! ❤

Meer lezen of eigen voorbeelden

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Foto: Unsplash

Sabine Sterk
08-07-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden