Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: Kassa

10-12-2018 2 minuten leestijd

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen. En soms is het niets meer dan kijken naar je onderliggende verlangen, in plaats van naar je verwachting. Meebewegen met de situatie, om alles een stuk makkelijker te maken.

Foto: Janko Ferlič via Unsplash

Foto: Janko Ferlič via Unsplash

Kassa

Het meeste Omdenken gebeurt namelijk in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Sharin mailde ons dit voorbeeld:

Ik sta in een verkeerde en steeds langer wordende rij bij de kassa van een drogist. Eenmaal aan de beurt slaat de jeugdige medewerker twee keer hetzelfde pak luiers aan.

Ze begint een zoektocht naar de winkelmanager want alleen hij kan het bedrag uit het systeem halen. "Mijnheer Daalmans, kassa-assistentie aub". De Rij zucht. Minutenlang galmt het door het pand, maar bij herhaling geen mijnheer Daalmans. "Het is druk" knijpt ze, rode vlekken in de nek. De Rij wil niet wachten. En ik ook niet.

"Dan haal ik toch een tweede pak luiers?" Kinderopvangstress, spullen in de oven...het kwam goed. De dame achter mij: "Als dit een sollicitatiegesprek was geweest, dan was je nu aangenomen".

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Sabine Sterk
10-12-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden