zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: huiskamerrepetitie

01-12-2016
Alledaags Omdenken Huiskamerrepetitie Logo

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan de mogelijkheden zien als je onverwachts voor een dichte deur staat.

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Johan Verdouw en zijn gospelkoor kwamen onlangs hun repetitielocatie niet in en dat resulteerde in een wel heel bijzondere repetitie:

Wij repeteren wekelijks in een buurtcentrum in Den Haag met ons gospelkoor. Twee weken geleden konden we door een stroomonderbreking onze repetitielocatie niet in. Aangezien we geen contact kregen met de beheerder, ging ik denken waar we naartoe konden uitwijken. Een van onze supporters  - een echtpaar met een groot huis en een piano - had ooit gezegd: 'Je mag ook bij ons thuis komen zingen.' Ik heb gebeld met de desbetreffende dame en we konden direct terecht in hun huis. Daar hebben we na een kopje koffie en thee gerepeteerd. Het echtpaar genoot gratis van ons gezang en wij hadden een gratis repetitielocatie. Omdenken in actie!

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Nelleke Poorthuis
01-12-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden