zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: hek

21-06-2020

Omdenken kan groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht en levens veranderen. En soms is het niets meer dan een mooie manier van kijken van een kind.

In het klein

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Img 7292
U wilt natuurlijk niet per ongeluk naar onze hut lopen.

Zo stuurde Wim ons het volgende:

Naast mijn huis is een strook bos, waar kinderen uit de buurt een hut hebben. Regelmatig rennen ze uit dat bos over mijn oprit. Daarom plaats ik een hekwerk tussen dat bos en mijn oprit. Zegt een meisje dat dit ziet: “Ik snap dat wel, u wilt natuurlijk niet per ongeluk naar onze hut lopen.”

;-)

Meer lezen of eigen voorbeelden

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel het met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Foto: Unsplash

Sabine Sterk
21-06-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden