Boek ons

Alledaags omdenken: Hans & Grietje

15-01-2019

Omdenken kan groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht en levens veranderen. En soms is het niets meer dan een slimme manier om winkelen met kleine kinderen net even iets minder stressvol te maken.

In het klein

Het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun omdenksels uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

Maak er een spel van

Zo stuurde Dirk ons het volgende:

Veel ouders zullen het gevoel wel kennen: je gaat met je jonge kinderen naar een grootwarenhuis of een bekende meubelzaak. Af en toe hoor je dat de ouders van kinderen aan de infobalie worden verwacht om hun verloren kinderen op te pikken. Nogal stressvol om je aandacht bij het winkelen te houden en er nog eens voor te zorgen dat je kinderen bij je blijven en dan ook nog niets stuk maken.

Om van die stress af te raken hebben we aan onze twee kinderen Matteo (7) en Norah (9) het spel 'Hans en Grietje' geïntroduceerd.

Het idee van het spel is dat papa er in de meubelzaak of grootwarenhuis zo snel mogelijk vandoor gaat en probeert om de kinderen achter te laten. Papa wint het spel als hij wordt omgeroepen om de kinderen af te halen aan de infobalie. De kinderen proberen om net als Hans en Grietje om de weg naar hun ouders terug te vinden of ze niet kwijt te raken.

Nooit meer problemen gehad met verloren geraakte kinderen. Ze kleven aan de winkelkar.

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons! Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
15-01-2019

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

De beste plek om monsters te vinden is niet onder je bed, maar in je hoofd.