Boek ons

Alledaags omdenken: autopech

22-04-2017

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen… En soms is het niets meer dan je op tijd beseffen dat je in een situatie zit waarin je zou kunnen omdenken. Zo ook Kasha, die plotseling met een kapotte auto kampte.

Het meeste Omdenken gebeurt namelijk in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken. Of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden.

In deze situatie beschrijft Kasha hoe ze door autopech eindelijk een langverwachte droom kon verwezenlijken:

Ik had een leuke roadtrip gepland, maar een paar dagen voor vertrek besloot mijn auto om niet meer verder te rijden. Geluk bij een ongeluk was ik op dat moment naast een garage. Alleen moesten ze mij helaas vertellen dat het maken van mijn auto méér zou kosten dan wat hij waard is...

Toen kwam mijn broer met een idee: "De zomer komt er toch aan? Misschien kan je wel een kleine motor kopen, dat is ook nog eens een stuk goedkoper." Een jeugddroom, die ik nooit waargemaakt heb omdat de kosten van een auto mij ervan weerhielden om er een motor bij te halen!

En de roadtrip volgende week... dan gaan we toch liften, daar komen nog veel meer avontuurlijke ervaringen uit voort.

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Foto: Baptiste C David
0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Guido Hoogeboom
22-04-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.