zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Alledaags omdenken: autootje op raam

04-10-2017 2 minuten leestijd

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen. En soms is het niets meer dan meebewegen met je kind, ja zeggen tegen zijn of haar verlangen, zodat je er uiteindelijk allebei een beter gevoel aan overhoudt.

Kind Tape Raam Autootje

Deze foto is genomen door Kim

Nieuwe regel: rijd vooral met je autootjes over de weg op het raam!

Het voorbeeld van Kim

Onder het 'Omdenken Gecertificeerd' filmpje dat we 13 september postten op Facebook vroegen we om jullie eigen voorbeelden van omdenken. We kregen een hoop vrolijke reacties, waaronder die van Kim:

Omdenken, hoe zorg ik ervoor dat mijn zoontje niet meer keihard tegen de ramen slaat met zijn auto's? 'Wegentape' die geen lijmresten achterlaat aanschaffen (eurootje) en van het raam gewoon een speelplek maken. Nieuwe regel: i.p.v. 'niet met de auto' s tegen de ramen!' geldt nu de aanmoediging om vooral met zijn autootjes over de baan te rijden. 

Mama blij (want kind is uren zoet), portemonnee blij. Ramen blij, beschermd door de tape en de rest wordt met rust gelaten. Ik deel het niet voor een Omdenken Gecertificeerd item, daarvoor is het wel een heel simpel klein ideetje, maar wie weet een tip voor de (groot)ouders hier! 

Heb jij ook zo'n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!
Meer verhalen in de rubriek Alledaags Omdenken vind je hier.

Sabine Sterk
04-10-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Vooruitgang ontstaat als onmogelijk samenvalt met onvermijdelijk.