Boek ons

Alledaags omdenken: aankleden

01-07-2014

Omdenken kan vaak groots en meeslepend zijn: er worden complete bedrijven veranderd, er worden prachtige ideeën bedacht, levens veranderen…

Maar het meeste Omdenken gebeurt in het klein, in ons eigen leven, tussendoor. De kleine alledaagse problemen kunnen soms heel gemakkelijk worden omgedacht door nét even anders naar het probleem te kijken, of door nét even anders in de situatie te gaan staan. Omdenkers sturen ons vaak hun ‘omdenksels’ uit het leven van alledag, die weliswaar klein lijken, maar een grote impact hebben gehad op problemen waar ze voorheen mee worstelden. Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van alledaags omdenken? Deel hem met ons!

Hieronder het alledaags omdenken van Sandra:

Een heel klein voorbeeld van omdenken vanochtend. Van met macht en dwang opleggen wat ik wil van mijn kind, naar vragen naar haar verlangen. Dochter van 6 jaar komt stampvoetend naar boven: "Ik wil niet aankleden!". Primaire reactie van mij is om te vertellen dat ze het wèl moet doen. Ze kan toch niet in haar onderbroek naar school? Ik hou dat in en besluit een andere vraag te stellen: "Wat wil je dan?" Tekenen, is het antwoord. Ik leg haar de mogelijkheid voor om nu snel aan te kleden, haren te kammen, tas in te pakken en dan zou ze nog een kwartier hebben om te tekenen. Reactie van dochter: "Wat is een kwartier?" Ik: "Drie keer vijf minuten." En zoef, weg was ze. Vijf minuten later zat ze aangekleed en gekamd beneden te kleuren.

01-07-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden