zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Afwassend je man bezoeken

16-07-2020

Sinds 15 juni mogen we weer op bezoek in verpleeghuizen in Nederland. Dat geeft ons weer wat meer vrijheid om met onze familieleden of naasten tijd door te brengen. Helaas is in Amerika de situatie nog niet veilig genoeg om dit toe te laten en daarom mocht Mary Daniel uit Florida haar man Steve, die Alzheimer heeft, niet meer opzoeken sinds 11 maart.

Afwassend Je Man Bezoeken

Foto: Mary Daniel

Afwassen

Ondanks meerdere pogingen om deze maatregel te versoepelen, Mary praatte onder andere met de gouverneur en het moederbedrijf van het verpleeghuis, mocht er niks baten. Zelfs haar puppy inzetten als hulphond voor het tehuis was niet genoeg om Mary toegang te verschaffen tot de Memory Facility waar haar man verblijft.

Mary gaf niet op – gelukkig maar – en probeerde Steve toch te zien door het raam van zijn kamer, maar dat maakte het stel des te verdrietiger. Elkaar vaagjes kunnen zien en niet aanraken was ook niet de beste optie.

Toen ze een Facebook-pagina startte voor gelijkgestemden, voor zowel een community-gevoel als een poging tot een tegemoetkoming van de overheid, begon verpleeghuis Rosecastle haar hulpkreet serieus te nemen. Ze wilden Mary maar al te graag helpen.

Rosecastle bood haar een parttimebaan aan als afwasser om zowel haar man te kunnen zien als haar steentje te kunnen bijdragen in het verpleeghuis. Mary werd behandeld als elke sollicitant en neemt nu elke week een coronatest af om de gezondheid van de bewoners te garanderen.

Na drie maanden geen fysiek bezoek aan Steve kwam Mary op 3 juli werken in het huis en kon ze haar man weer bezoeken. Sinds hun hereniging is de toestand van Steve verbeterd en mag Mary na haar werk bij hem blijven tot hij in slaap is gevallen.

De corona-situatie in Amerika is tot op heden nog steeds vrij heftig en de gouverneur van Florida heeft het verbod op het bezoeken van verpleeghuizen met nog een keer zestig dagen moeten verlengen, dus Mary voelt zich zeer gezegend. Ze blijft zich ondertussen ook inzetten voor een betere en veilige manier van je geliefden bezoeken.

Bron

Lees meer over dit hartverwarmende verhaal via The Washington Post.
Bron foto: Mary Daniel.

Bedankt voor de tip Debbie, Martine & Sofieke!

Jeroen Callaars
16-07-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Sta nooit toe dat iemand voor jou een prioriteit is, terwijl jij voor diegene slechts een optie bent.