Boek ons
Denk mee

Tussen twee liefdes

09-02-2016

Het is tijd om de meedenker van Marco af te ronden. Marco zat vast tussen twee liefdes en deelde zijn verhaal met jullie. Hij kreeg volop reacties en dat heeft veel goeds gedaan in zijn situatie.

Dit was het probleem waar Marco mee zat:

De situatie waarin ik niet verder kom, waarschijnlijk doordat ik hierin blijf vastdenken, is als volgt;

Ik ben een gescheiden vader met twee dochters van 5 en 7 jaar oud. Een kleine 10 jaar geleden ben ik verhuisd vanwege mijn werk. In mijn nieuwe woonplaats heb ik destijds mijn inmiddels ex-vrouw ontmoet. Getrouwd en dus twee mooie dochters gekregen.

Inmiddels is mijn huwelijk ten einde. Ik heb een ruime omgangsregeling met mijn dochters. Om de week zijn ze van vrijdagmiddag tot en met dinsdagavond bij mij. In de andere weken zijn ze op dinsdagmiddag vanuit school tot en met het avondeten bij mij.

Sinds begin vorig jaar heb ik een lieve vriendin. Zij woont echter niet in de buurt maar in mijn oude woonplaats. Hierdoor hebben wij dus een relatie op afstand die ons allebei steeds meer moeite kost. We willen zo graag verder met elkaar, samenwonen, iets gaan opbouwen. Ik zou graag terug naar mijn oude woonplaats omdat ik mij daar thuis voel. Al die jaren heb ik altijd het verlangen gehad ooit terug te gaan. Maar ik wil mijn dochters niet minder gaan zien en ben ook bang voor de afstand die er tussen ons zal gaan ontstaan. Aan de andere kant is mijn vriendin zeer gehecht aan haar woonplaats en ziet zij er heel erg tegenop naar mij toe te verhuizen.

Gevangen tussen mijn twee grote liefdes. We hebben vele scenario’s laten passeren maar we lopen hier steeds in vast en komen maar niet tot een voor ieder bevredigende oplossing. Ik ben erg benieuwd naar mooie omdenk-ideeën, ervaringen van anderen of gewoon een nuttige tip.

Marco reageerde als volgt op al jullie tips en ervaringen:

Lieve meedenkers, allen ontzettend bedankt voor het meedenken met ons "probleem". Sommigen van jullie hebben het geïnterpreteerd alsof ik vroeg om advies in het maken van een keuze. Deze keuze hoeft niet te worden gemaakt, mijn dochters staan altijd voorop en komen op de eerste plaats. Ik was vooral benieuwd naar ervaringsverhalen en creatieve omdenk-ideeën. En ook al wisten we diep in ons hart de uiteindelijke oplossing al, toch hebben de veelvuldige reacties ons enorm geholpen en gesterkt in het maken van de juiste beslissingen. We genieten van al het mooie dat we hebben en dat ons door deze bijzondere situatie geboden wordt!

Vergelijkbare situaties

Iets waar Marco veel aan heeft gehad, zijn de vergelijkbare verhalen van de meedenkers. Er waren ongelooflijk veel mensen die in eenzelfde situatie zitten of hebben gezeten. De meesten van hen gaven Marco de tip om altijd voor zijn dochters te kiezen. Zo kan hij bijvoorbeeld bij zijn dochters wonen als zij in zijn huis zijn en kan hij bij zijn vriendin wonen als zijn dochters bij hun moeder zijn. Op die manier kan hij ook nog eens soms in zijn oude woonplaats zijn. Een andere optie was dat de kinderen in een huis gingen wonen en Marco en zijn ex-vrouw dan om en om in dat huis zouden wonen.

Marco mailde ons:

Voor wat betreft het resultaat; dit is ook waar we naartoe aan het werken zijn. Mijn woonlasten in mijn huidige woonplaats zien te verlagen waardoor er meer speling ontstaat om in de woonplaats van mijn vriendin al rustig aan iets op te bouwen samen, op de dagen dat ik de kinderen niet onder mijn hoede heb.

Geluk

Er kwamen veel toejuichende kreten vanuit de meedenkers. Ze stelden dat Marco aan het vastdenken was en zijn situatie op een andere manier zou moeten benaderen. ‘Wat een mazzelaar’ en ‘wat mooi, twee liefdes’ kwamen we bijvoorbeeld een aantal keer tegen in de reacties. Volgens veel meedenkers moet Marco zich juist gelukkig prijzen met de rijkdom aan liefde die Marco heeft. Hij moet het dus helemaal niet zien als een probleem maar als een geluk. Geniet van alle liefde, van je dochters én van je vriendin. Deze liefde kan hartstikke mooi naast elkaar bestaan.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit Marco helemaal gaat lukken!

Bedankt weer voor het meedenken allemaal. Marco heeft dus echt iets aan jullie tips gehad. Heb je zin in meer meedenkers? Binnenkort vind je op onze website weer een paar kersverse problemen. Alle lopende casussen vind je hier. Schroom je ook vooral niet om je eigen meedenkverhaal in te sturen.

86 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
09-02-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
M
Marco
03-04-2016
Lieve meedenkers,
Allen ontzettend bedankt voor het meedenken met ons "probleem"
Sommigen van jullie hebben het geïnterpreteerd alsof ik vroeg om advies in het maken van een keuze. Deze keuze hoeft niet te worden gemaakt, mijn dochters staan altijd voorop en komen op de eerste plaats. Ik was vooral benieuwd naar ervaringsverhalen en creatieve omdenk-ideeën. En ook al wisten we diep in ons hart de uiteindelijke oplossing al, toch hebben de veelvuldige reacties ons enorm geholpen en gesterkt in het maken van de juiste beslissingen. We genieten van al het mooie dat we hebben en dat ons door deze bijzondere situatie geboden wordt!
M
Myrthe
17-03-2016
Hoe je over je mooie dochters vertelt klinkt lief en ruimdenkend. Je dochters voelen geen probleem lijkt mij op de manier waarop jij nu met ze kan omgaan. Hoe je vertelt over je verlangens; je oude woonplaats en je nieuwe vriendin dat klinkt spannend en vol verwachtingen naar iets nieuws. Mijn ervaring is dat iets nieuws verlangen ook onrust in zich heeft. Die onrust zou ik bij jonge kinderen weg houden. Ook een nieuwe partner zal zich vooral met de rust van jouw kinderen bezig moeten houden. Je dat voorstellen als nieuw stel in de liefde dat is de grootste omdenk die je kan maken. Zelfs moreel moet maken. De verlangens worden gauw teleurstellingen als je niet ook omdenkt vanuit je dochters.
D
Dayogini
15-03-2016
Volgens mij zit je niet vast tussen 2 liefdes maar ben je volop in beweging! Wat heerlijk, die dynamiek en al die liefde! In deze situatie blijft de liefde spannend en fris. Never a dull moment. Tijd voor jezelf, mooie momenten om naar uit te kijken. Jaap, Hansie en Jacqueline hebben wat mij betreft goede tips... Ik dacht even dat je er 2 vrouwen op na hield ;-) dat zou wel een ander omdenk-verhaal worden....
N
Nathalie Wilkers
25-02-2016
Kinderen die je op de wereld zet, daar heb je de volle verantwoordelijkheid voor. Totdat ze volwassen zijn. Die hebben je als vader echt nodig. De liefde met deze vrouw zal zijn weg vinden. Of niet, dan is dat de realiteit. Het kan ook juist heel fijn zijn om wat afstand te bewaren en de liefde op die manier sprankelend te houden.
A
Anoniem
24-02-2016
Kiezen tussen twee liefdes: Kan het helpen om het probleem anders te formuleren waardoor het niet langer over ' vergelijkbare liefdes' gaat dan wel over de consequentie van het opgeven van de relatie met een geliefde volwassene of het onderschikken van je relatie met je kinderen. Kinderen hebben is een levenslang engagement? Mijn gedacht ( op basis van mijn beroepservaring in de jeugdhulp). Succes
J
Jaap Koole
24-02-2016
Wat mooi! Mazzelaar..... twee thuisplekken. Een waar je je goed voelt én waar je vriendin woont. En een thuisplek waar je een paar nachten per week woont wanneer ook je dochters daar wonen, en waar je werk is. Dat scheelt weer reistijd! Wat kosten betreft even een uitdaging: misschien wil er nog iemand zo'n gelukkie hebben en wil ook wel 2-3 dagen in die stad wonen.
Twee plekken om je thuis te voelen.....wow. En altijd een andere plek om heen te gaan als er iets tegen zit :-)
J
Jacqueline
24-02-2016
Het gras is altijd groener aan de andere kant van de heuvel.. Ik zou denk ik blij zijn met wat je nu hebt, en proberen de 'afstand' tussen jou en je nieuwe liefde te verkleinen: een extreem zuinige auto aanschaffen, het goegkoopste belabonnement, 'skypen', af en toe 'halverwege' jullie afstand afspreken, momenten dat je wel samen bent intens beleven, enz..
H
Hansie
24-02-2016
Waarom woon jij als de kinderen bij jou zijn niet op je huidige adres. De rest van de tijd in je oude woonplaats bij je vriendin. Best of both worlds.
M
Margriet
24-02-2016
Staat er echt: sinds begin dit jaar ? Twee maanden bedoel je of is dat een typefout? Als je het nu al steeds moeilijker vindt doel je dan op de afgelopen week?
Kun je nagaan, zoveel gevoel voor iemand na zo'n korte tijd. Ik zou het een tijdje loslaten. Eens zien hoeveel je na 3 maand voor elkaar voelt. Of 4 maand .... Of 5 bijvoorbeeld.
Neem de tijd bedoel ik. Gehaaste spoed is zelden goed
M
Nelleke Poorthuis
25-02-2016
Sorry Margriet, dit is een misverstand dat is ontstaan doordat Marco ons vorig jaar al mailde, maar we het nu pas geplaatst hebben. Ik heb het aangepast in de tekst.
W
WB
24-02-2016
Marco, leuk dat je een nieuwe vriendin hebt. Maar...ik zou toch rekening houden met mij 2 lieve kinderen. In ieder geval tot ze op eigen benen kunnen staan ( rond de 18 en gaan studeren) dan kunnen ze zelfstandig naar je toe komen.
Is het niet een beetje egoistisch van je vriendin dat ze niet wil verhuizen? Zij heeft voor jou gekozen en daar zijn dan kinderen in het spel. Kies voor je lieve kinderen! Ze zullen je dankbaar zijn. Bovendien heb je tijd genoeg om haar op andere dagen te zien.... Bovendien kan zij ook naar jou komen....
Anders moet ze niet beginnen aan een man met kinderen!!!!.
Succes! WB