Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Denk mee

Studenten komen niet

28-01-2018 1 minuut leestijd

Julia werkt op de Avans Hogeschool en mailde ons met een probleem. Ze organiseert vaak leuke maar vrijblijvende evenementen voor de studenten. Ze melden zich in grote getale aan. Maar als ze uiteindelijk toch niet komen, melden ze zich niet van tevoren af. Irritant! Denken jullie met haar mee?

No show

Julia mailde ons het volgende:

Ik ben werkzaam bij Avans Hogeschool en binnen de hogeschool organiseer ik samen met een collega trainingen, workshops, lezingen, etc. voor studenten. Nu lopen wij regelmatig tegen een probleem aan. Studenten melden zich aan voor een bijeenkomst (vrijwillig en er zijn geen studiepunten of iets dergelijks mee te verdienen bij deelname), omdat ze het leuk en interessant vinden of nodig hebben. En toch komt het bij iedere bijeenkomst voor dat een groot aandeel deelnemers zich niet afmeldt en dus ook niet aanwezig is. Wij vragen in elke uitnodiging wanneer iemand niet aanwezig kan zijn, dit aan ons door te geven. Maar helaas is dat dus niet voor iedereen een optie. Hoe denken we dit om?

Denk mee

Kan dit probleem omgedacht worden? Hebben jullie ideeën over hoe Julia dit aan kan pakken? Hier ervaring mee? Organiseer je ook wel eens een evenement? Hoe gaan jullie daar dan mee om? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten, onder andere een meedenker over roddeltantes en over eindexamenstress.

Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
28-01-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!

Alles wat je in je hele leven hebt gedaan én gelaten, heeft je tot exact de plek gebracht waar je nu bent.