zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Roddeltantes

19-10-2017 2 minuten leestijd

Sofie mailde ons over een lastig probleem. Ze werkt in een verpleeghuis en hoewel de meeste bewoners erg leuk zijn, is er een klein groepje dat toch voor problemen zorgt. Ze kan wel wat hulp gebruiken bij het omgaan met deze roddeltantes. Denken jullie mee met deze licht gefrustreerde locatiemanager (zoals Sofie haar mail zelf ondertekende)? Hieronder haar verhaal.

Meedenker Roddeltantes Kleiner
Ogenschijnlijk zijn het leuke, meewerkende mensen tot je je hielen hebt gelicht.
Sofie

Dominant groepje

Ik ben locatiemanager in een verpleeghuis met een fijne sfeer, leuke locatie. Maar is een groepje bewoners van ongeveer vijf mensen dat niet zo’n prettige sfeer neerzet. Ze verblijven veelal in (de buurt van) het restaurant en je merkt dat ze dan roddelen. Over andere bewoners, over vrijwilligers of over de zorg waar ze altijd wel iets op aan te merken hebben. Ogenschijnlijk zijn het leuke, meewerkende mensen, tot je je hielen hebt gelicht. Ik heb in het kader van omdenken iemand uit dat groepje een rol willen laten spelen om het restaurant verder op te leuken (daar heeft ze ervaring mee), maar helaas is zij zo iemand die als je één vinger geeft, ze alleen maar meer podium voelt en nog dominanter wordt. Dat lijkt dus niet de juiste weg. Hoe dat dominante groepje dan wel te laten stoppen met dat negatieve gedoe? Gewoon aanspreken dat het moet ophouden (hoewel ik er nooit bij ben als het gebeurt en getuigen durven er niets van te zeggen) of zijn er nog omdenkmogelijkheden?

Denk mee

Sofie kan jullie hulp goed gebruiken. Hebben jullie ideeën over hoe dit aan te pakken? Hier ervaring mee? Kan dit probleem omgedacht worden? Kunnen we van het gedrag van deze bewoners de bedoeling maken? Of misschien weten jullie wel een goede oplossing? We horen het graag in een reactie hieronder.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten, onder andere een meedenker over burenoverlast en over een fout in onze eigen agenda.

Nelleke Poorthuis
19-10-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Pas als je het niet meer perfect hoeft te doen, kun je het goed doen.