Boek ons
Denk mee

Hangjongeren

15-02-2015

Marvin is manager van een fastfoodrestaurant en zat met de handen in het haar. Hij wist niet meer hoe hij met de hangjongeren in zijn restaurant om moest gaan. Hij vroeg naar onze en jullie suggesties om zijn probleem om te denken. Jullie reageerden in groten getalen waardoor we deze meedenker nu kunnen afsluiten.

Marvins probleem was als volgt:

We hebben veel overlast van hangjongeren die bij ons naar binnen komen zonder iets te bestellen. Vaak gooien ze rotzooi op de grond en schreeuwen ze naar gasten die wel rustig wat willen eten. Ook medewerkers worden soms verbaal lastig gevallen. Als je deze jongens vriendelijk vraagt om te vertrekken of iets te bestellen krijg je een grote mond en blijven ze zitten. Bij iets minder vriendelijk vragen worden ze zelf natuurlijk ook minder vriendelijk, zelfs tot agressief aan toe. Denk hierbij aan duwen en serieuze bedreigingen. Mijn collega's en ik voelen ons niet altijd veilig.

De politie kan ons alleen ondersteunen met het verwijderen van deze jongens uit ons restaurant, maar vaak zijn we dan al tien minuten verder. Voor ons niet fijn en voor onze gasten niet fijn. Helaas vervalt een mondeling winkelverbod op het moment dat ze naar buiten gaan, de volgende keer moet je ze dus opnieuw een verbod geven. Voor een schriftelijk verbod (ze plegen dan een misdrijf als ze toch binnen komen) hebben we de NAW-gegevens van hen nodig. Die krijgen we natuurlijk nooit.

Kern van het probleem

De bekende uitspraak ‘als je blijft doen wat je deed, blijf je krijgen wat je kreeg’  is zeker van toepassing op dit probleem. Zowel de zachte als de harde aanpak en de politie er op af sturen bleken niet te helpen om het probleem op te lossen. Volgens veel meedenkers was de kern van het probleem dat Marvin, en met hem veel andere mensen, niet begrijpen wat er in de hoofden van de hangjongeren omgaat. Het is daarom moeilijk een passende oplossing te vinden. Uit veel reacties kwam naar voren dat het belangrijk was om echt contact te maken met (één van) de hangjongeren.

Mogelijkheden

De meedenkers wisten in deze situatie heel goed het probleem te deconstrueren in feiten. Er werden vragen gesteld als: wanneer en waarom komen de hangjongeren in jouw restaurant? Wat doen ze precies in jouw restaurant? Wat vinden ze leuk om te doen? Door de juiste vragen te stellen kun je de feiten ombuigen naar mogelijkheden. Blijkbaar vinden de hangjongeren het fijn om in jouw restaurant te zijn. Wees ook blij met hun komst. Misschien kan Marvin het juist overdrijven, bijvoorbeeld door de hangjongeren een speciale prijs of eer te geven als ‘speciale gast van de dag’. Ook bedachten veel meedenkers om ze te betrekken bij een oplossing. Aangezien de hangjongeren er iedere dag zijn en dus precies in de gaten hebben wat er de hele dag rondom het restaurant gebeurt, kun je ze misschien wel een functie aanbieden als toezichthouder van het restaurant. Op deze manier neem je ze serieus en kweek je vertrouwen. Maak ze belangrijk voor jouw zaak en maak gebruik van het feit dat ze jouw restaurant goed kennen en veel tijd hebben. Hier kun je iets tegenover zetten zoals gratis eten en drinken of salaris.

Reactie Marvin

We hebben, ondanks herhaaldelijk mailen, helaas niets meer gehoord van Marvin. We weten dus ook niet hoe het nu gaat met de hangjongeren en of hij iets aan jullie omdenkers gehad heeft. Jammer. Marvin, als je dit leest: we zijn ontzettend benieuwd!

Toch wil ik iedereen weer bedanken voor het meedenken. Voor meer meedenkcasussen klik je hier. Zit je trouwens zelf met een probleem en ben je benieuwd hoe onze meedenkers daar tegenaan kijken? Mail ons dan gerust en we bekijken samen of jouw inzending geschikt is voor deze rubriek.

103 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
15-02-2015

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
K
Karen
26-02-2015
Biedt ze een baan aan.
m
martine
23-02-2015
In het boek "echt wel!" omgaan met gedragsproblematiek staat de boomgaardmetafoor:

Een boer werd steeds belaagd door kinderen die appels stelen. Hij had al van alles geprobeerd van vriendelijk aanspreken tot straf, maar niets hielp. Tot op een dag, hij besloot om de knop om te gooien en hing een bordje op: "gezocht: plukhulp. Beloning: kratje appels." en pardoes stonden de appeldiefjes op de stoep om te helpen en werden er geen appels meer gestolen.

Kijk eens in dat boek, daar staan veel voorbeelden van gedragsinterventies die mogelijk nuttig zijn in deze zaak.
F
Ferdi
19-02-2015
Bied 1 van de jongeren een baan aan.
C
Caro
19-02-2015
Op ongeveer het zelfde niveau met ze communiceren. Er is al een gespannen sfeer deze is dan moeilijk te doorbreken. Het feit is dat ze de winkel binnen komen en niet weg willen gaan. De rede is onbekend. Misschien met een patatje naar ze toe gaan en in gesprek gaan. Waarom ze dit doen. Als ze het echt zo fijn vinden om bij jou te zijn. Bied ze dan een eigen plekje aan. Ergens achter of in de tuin. Vaak lost het dan van zelf op.
M
Monique v dijk
18-02-2015
Geef ze een (bij)baan.
Geef ze iets te doen zodat zij positief betrokken zijn bij jouw bedrijf.
Afwasser
Hulpje in de keuken.
Bediening
Wellicht valken ze onder subsidieregelingen?? Wwb jongeren?
Al werken er maar 2 of 3 bij jullie dan is de rest ook "onderdeel".
Je geeft ze een toekomst. Iets om trots op te zijn.... Namelijk Trots op zichzelf. En trots op hun baas/baan
Succes.
B
Beo
18-02-2015
1. maak contact. Zonder contact geen invloed, vraag gewoon eens hoe het met de jongens gaat. Toon belangstelling, want de jongeren vragen om aandacht, ze willen gezien worden, en krijgen dat thuis blijkbaar niet, anders stonden ze niet op straat. Geef dat een week of 3-4

2. maak ze belangrijk, geef ze een polo'tje van de snackbar, met 'toezichthouder' erop oid. Want: jullie horen er ondertussen eigenlijk helemaal bij. Misschien kunnen ze gratis snacks verdienen met het uitdelen van flyers, of het schoonhouden van de zaak. Geef ze een bijbaantje dat bestaat uit doen wat ze toch al doen: aanwezig zijn, en doe dat wat jij toch al doet: lekker eten maken.

3. Als dat lukt: geef ze inspraak: wat moeten wij voor producten gaan maken? wat denken jullie? (stephen covey: inspraak creëert betrokkenheid) als ze zich verbonden voelen met je zaak, hebben ze geen reden om het voor je te verzieken.

inderdaad, het is niet makkelijk..
s
sjaak
17-02-2015
Twee keer vorderen het pand te verlaten, aanhouden en overdragen.
Als je dit zelf niet kunt/durft huur dan iemand ff ie dit wel kan/ durft.
h
hilko jager
16-02-2015
Geef 1 vd groep een baantje met als hoofdtaak alles schoon te houden. Met variabel loon minimum voor slecht schoonmaken en.een.maximale beloning als het voldoet aan.de horeca norm.
j
jeroen
16-02-2015
bied ze constant allemaal eten aan zodat ze last van jullie hebben
J
José Flipsen
16-02-2015
Het draaien van Efteling-muziek schijnt te helpen.