Denk mee

Burenoverlast

14-06-2017 2 minuten leestijd

Amanda mailde ons met de vraag om mee te denken over een probleem waarvan wij vermoeden dat veel mensen er last van zullen hebben: burenoverlast. Ze heeft last van haar onderburen. Ondanks gesprekken hierover komen ze er toch niet uit, dus Amanda kan jullie hulp goed gebruiken.

Ik heb hier al een paar keer nare gesprekken met mijn buren over gehad.
Amanda

Het probleem

Ik heb geluidsoverlast van mijn benedenburen. Zij hebben twee kleine kinderen, jongetjes, die ik regelmatig hoor krijsen en heen en weer hoor rennen. De ouders staan ’s avonds in de tuin te roken en door de hoek waar we wonen galmt hun gesprek naar boven waardoor het lijkt alsof ze bij mij op het balkon staan. Daarnaast verhuren ze in de zomer hun huis regelmatig via Airbnb waardoor er steeds nieuwe gasten komen (op zich al geen fijn idee), en als zij er aan tafel gezellig een feestje van maken, hoor ik dat ook de hele avond. En natuurlijk staan zij ook vaak in de tuin te roken en te praten. 

Ik heb hier al een paar keer nare gesprekken met mijn buren over gehad. Ze zeggen dat ze rekening met me houden, maar het lijkt er niet op dat ze hier iets aan kunnen (of willen?) veranderen. Ik merk de behoefte om te verhuizen, maar eigenlijk woon ik heel goed. Het zou toch te gek zijn dat ik alleen vanwege hun weg ga verhuizen?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Ik wil ook een oproep doen aan mensen die zelf klachten hebben gekregen van buren die vinden dat zij teveel geluidsoverlast maken. Hoe is zo'n situatie voor jullie?

Denk mee

Amanda kan jullie hulp dus goed gebruiken. En een interessant idee om ook expliciet te vragen naar mensen die zelf de geluidsoverlastveroorzaker (3x woordwaarde!) zijn of zijn geweest. Hoe is het om aan de andere kant van dit probleem te staan? Hoe ervaren jullie het? Wat heb je gedaan en wat heb je juist niet gedaan. Maar reacties van mensen die zelf ook last hadden van hun buren zijn natuurlijk ook heel erg welkom.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten, onder andere over een vastdenkende school met te veel regels.

0 reacties
Nelleke Poorthuis
14-06-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.